Temat: [Mondeo 2000-2007] Kluczyk nie otwiera maski, co robic?
View Single Post
Stary 26-01-2008, 23:18   #5
tomala7777777
ford::amateur

Domyślnie Re: Kluczyk nie otwiera maski, co robic?

Niestety miałem to samo tam jest plastikowy pałąk który, łączy się z zamkiem maski najprawdopodobniej on się wyrobił i w momencie kiedy przekręcasz kluczyk on powinien przekręcić zamek, ale że jest z plastiku to się obkręca na pusto. Sprawa wygląda następująco albo rozwiercasz bębenek i wyciągasz plastikowy pałąk a zamek przekręcisz długim śrubokrętem. Albo można tak jak ja zrobiłem pojechałem do speca od zamków wyciąłem w kratownicy atrapy prostokąt w taki sposób, aby po włożeni go z powrotem cieńcie było jak najmniej widoczne później można złapać to stalowym drucikiem i nie musisz wymieniać atrapy a jak dobrze to zepniesz to praktyczni nie widać, że była ona cięta. Przez otwór dostajesz się do zamka i sirubokrętem otwierasz. Spec od zamka przyda się w poprawieniu zapadek w bębenku, które najprawdopodobniej zacinały się i kręciłeś na siłę. U mnie ten plastikowy pałąk wkleił na stałe chyba poksipolem, ale można go spróbować kupić. Cała operacja kosztowała mnie 70 zł jeżdżę już dwa lata i zawsze bez problemu mogę się dostać do tego zamka gdyby znów się popsuje wystarczy przeciąć mocowanie z drucików. W serwisie za całą operacje krzyknęli mi coś koło 500 zł
tomala7777777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem