Cytat:
|
Jak jechałes na 3 garach to raczej świeca ci poszła niż wtrysk, Jazda w trybie awaryjnym to jazda przy odłączonej turbinie, po czym samochód gaśnie po naciśnięciu sprzegła, odpalamy ponownie i przy spokojniej jeździe czyli tak do 2250 obrotów powinno się dojechac bez przeszkód.
|
Dzięki za precyzyjną definicję jazdy w trybie awaryjnym, bez niej też dojechałem :fcp2
Jechałem na 3 garach, według komputera z ASO poszedł wtrysk. Nie podejmuję się z nim dyskutować :fcp2
Cytat:
|
Pozatym podajesz ceny ASO tylko, że kazde ASO przy zostawieniu im starych wtrysków sprzedaje Ci nowe o około 350zł taniej jak myslisz dlaczego?
|
Nie rozumiem tej uwagi. W obu podanych przeze mnie przypadkach usługa obejmowała wymianę wtrysków na NOWE i zostawienie padniętych w ASO: raz bezpośrednio, raz za pośrednictwem warsztatu (według człowieka z warsztatu oddają Fordowi padnięte wtryski, choć, szczerze mówiąc, umiarkowanie mnie interesuje, co z nimi robią).
Cytat:
|
A powiedz mi jeszcze czym różni się nowy wtrysk od regenerowanego poza obudową i elektroniką. Wszystkie elementy robocze są nowe.
|
A nie powiem Ci, bo nie mam pojęcia, a dodatkowo mnie to nie interesuje, ja brałem nowe i takie podano mi ceny.
Cytat:
|
Wtryski po regeneracji trzeba skalibrować, czyli pomierzyc dawki, ustawić czasy otwarcia itd, to samo masz jak wkładasz nowe wtryski, nie wystarczy wyjąć stare i włożyć nowe. Potem jeszcze pozostaje proces adaptacji komputera do nowych warunków, czyli musisz troche pojeździć by komputer sobie dokładne dawki paliwa poobliczał.
|
Rozumiem i dziękuję za informację, tylko wciąż nie wiem, z czego wynika Twój wykład.
Pozdrawiam :fcp2