Cytat:
|
Napisał szpuli
Cytat:
|
Napisał karolp
też miałem problem z dmuchawą, zalali mi w myji, na szczęście mam dobrego elektryka któremu zajęło to godzinkę i zapłaciłem 30 zł.
Podziwiam , że dałeś sobie tak rozmontować autko!!
Podobno wystarczy od strony pasażera wymontować jakiech użądzenie elektron. i albo je naprawić(polutować) albo wymienić(koszt nowego 200 zł.)
|
No wiesz kolego nie dałbym sobie tak wozu rozebrać gdyby można było inaczej się do tego dostać. Jak wiesz co zrobić to powiedz konkretnie albo daj namiary na tego cudotwórce to chętnie skorzystam z pomocy.
Dmuchawę mam w rękach i na niej jest płytka elektroniczna z regulatorem obrotów nr części 4M5H-18456-CD
a wg referencji forda to 1383880 - kosztuje coś koło 1150 zł. Można wytargać jedynie z jakiegoś rozbitka. Nie sądze żeby ktoś był w stanie dojść lutownicą do prawie środka konsoli i polutować elementy na płytcę (montaż powierzchniowy) które są na stałe zamocowane do wentylara i jeszcze w dodaktu obrócone w kierunku silnika czyli środka...po prostu nie ma możliwości rozebrania tego - chyba kolego Ci się wozy pomyliły :fcp4
Pozdro
|
mój focus to co prawda I i tddi więc autko mi sie nie pomyliło, ja jednak miałem problemik i go załatwiłem, a ty masz PROBLEM
bo są fachowcy i FACHOWCY, jedni rozbierają i udają że się znają, a inni znają się naprawdę i to poprostu naprawiają.