View Single Post
Stary 01-02-2008, 21:40   #12
andrze_jek
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: Ranger
Silnik: 2,2 210ps
Rocznik: 2016
Domyślnie Re: 1.6 TDCI 90KM kto robił chiptuning.

Witam,ja swoją foczke zawirusowałem dwa razy ,dodam że moja foka miała przedtem pod maską całe 75km ,pierwszą operacją było zmiana oprogramowania w ASO na 90km silniki są identyczne za ten manewr zapłaciłem 200zł i przyszła pora na chip tuner zawołał 600zł i dołożył 25km wiec wycisłem z mojego focusa 40 km i chodzi jak pszczółka, zrobiłem od tamtej pory około 20tyś i wad niestwierdziłem ,spalanie trasa 5,5l miasto 7,5-8l więc w normie ,przyspieszenie: 0-100 km/h osiąga w 10,6 sekundy ,teraz spokojnie objade seryjnego TDCI 115km a robiłem to już nieraz i wdziałem zdziwienie jak zobaczyli na mojej klapie napis TDdI , więc jak dlamnie jest więcej plusów niż minusów ,co do awaryjności silnika to niema ryzyka chip poprawia kulture pracy silnika pod warunkiem że jest zrobiony przez fachowca wiem coś o tym bo sam na codzień pracuje w serwisie Lamorghini , Deutz Fahr a te silniki coprawda w ciągnikach mają dołożone po 50km i pracują obciążone nie chwile przy wyprzedzaniu ale w polu i żadnych awari po zwiększeniu mocy niemieliśmy ,jeśli będzie ktoś miał jakieś pytania chętnie odpowiem, pozdrawiam Andrzej[attachment=0:3b50x2rj]CHIP.jpg[/attachment:3b50x2rj]
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg CHIP.jpg (81.1 KB, 1342 wyświetleń)