Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 07-02-2008, 08:54   #259
bufetowo
ford::average

Model: MONDEO MKIV
Silnik: 2.0 TDCI AUTOMAT
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: Nowe MOndeo kombi IV- lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał kubuspuchaty
Dzisiaj przekonałem się na własnej skórze, jakim Ford Polska jest profesjonalnym przedstawicielem producenta.
W swoim ASO nie mogłem kupić maty do bagażnika dla swojego 5-cio drzwiowego Mondka. Mój "błąd" polegał na tym, że zamówiłem pełnowymiarowe koło zapasowe. Przez ten manewr, nie pasuje mata z wersji z kołem dojazdowym (podłoga jest niżej i powierzchnia jest większa) Niestety w ASO powiedzieli, że Ford nie ma takich w swojej ofercie. :fcp8
W swojej naiwności zadzwoniłem do centrali w Polsce, myśląc że zwrócę uwagę na lukę w ofercie. Niestety numer telefonu do kontaktów z klientami umieszczony na stronie internetowej nie działa. Pozostaje tylko infolinia. Kiedy udało mi się połączyć i przedstawić swój problem, usłyszałem, że takiej maty w ofercie nie będzie. Sądziłem, że Ford w ogóle takich nie produkuje. I tutaj był mój kolejny błąd myślowy. Okazuje się, że w niemieckim salonie, taką matę kupię bez problemów.
Ponieważ, mam do granicy kilkadziesiąt km, to po godzinie byłem w u sąsiadów zza Odry. Kupiłem co chciałem, za cenę około 20 % niższą . Przy okazji obejrzałem sobie nowe Fokusy. :fcp2
Wracając do tematu. Następnym razem ( czyli za około 3-4 lata ), jeśli zostanę przy marce to samochód zamówię za miedzą. Ceny bardzo podobne ( oficjalnie) i większe rabaty z racji większej konkurencji. ASO muszę porównać ceny. Prawdopodobne podobne jak u nas.
Wiec podsumowując, z takim podejściem do klienta wg mnie Ford Polska powinien przerzucić się na handel marchewką lub burakami.

Polakom gratulujemy Oddziału Forda to prawie jak Ford, ale w tym wypadku prawie robi wielką różnicę
Dlatego ja nie kupuje w PL tylko w kraju tulipanów. Taniej, lepiej wyposażony w tej samej wersji wyposażenia titanium :fcp2 .
Czeka mnie tyko walka o przedłużenie gwarancji.
bufetowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem