Cytat:
|
Napisał kubuspuchaty
Najnowsze wieści dla majsterkowiczów :
Przy okazji wizyty w pewnym mieście zajrzałem do ASO Forda. Nazbierało mi się kilka detali, więc chciałem wyjaśnić. Zapytałem również o kierunkowskazy w lusterkach. I tutaj fanfary :fcp2 . Można dokupić lampki kierunkowskazów do lusterek. Jeśli przyjrzycie się swoim to zauważycie plastikowe wkładki. W to miejsce, w wersji chińskiej są montowane lampy kierunków. Cena za około 114 zł/sztukę plus żarówka i montaż.
Pozdrawiam :fcp26
|
chcesz powiedzieć że nie można zamówić samochodu z kierunkami w lusterkach ale można same kierunki zamówić u dealera ???
interesujące... rozumiem że nie zapisałeś nr. części itp ? jeśli to prawda to lecę zamawiać...
a tak by the way... ostatnio na allegro koleś sprzedawał xenony do nowego mondeo po 1200pln sztuka...
niestety po krótkiej konsultacji z zaprzyjaźnionym ASO dowiedziałem się, że jakkolwiek w lampach są już wbudowane przetwornice to proces podmianki reflektorów w samochodzie jest dalece nieopłacalny... podobno trzeba:
- wymienić skrzynkę z bezpiecznikami
- wymienić część okablowania
- zainstalować czujniki położenia reflektorów
- zamontować spryskiwacze (powiedzieli, że mogą mi za free nakleić same kapselki imitujące spryskiwacz)
- itd...
Koszt takiej operacji podobno przewyższa koszt reflektorów i to ze 2 razy...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co gorsza podobną diagnozę miał dla mnie elektryk z nieautoryzowanego warsztatu
Pozostaje zatem montaż xenon KIT-a... próbował ktoś już takiego rozwiązania ?