Re: schowek na podszybiu ford galaxy
Ceny w salonie Forda, w niektórych przypadkach są w stanie powalić z nóg! Dwa dni temu wymieniałem prawy przegub napędowy w moim Galaxym 2,3 i cena części w salonie wyniosłaby "tylko" 630,- PLN ! Na szczęście poszukałem zamiennika, bardzo solidnej niemieckiej firmy produkującej często na tzw. fabryczny montaż i zakupiłem przegub za 320,-PLN. Zakupiona część prawdopodobnie pochodzi od tego samego dostawcy, który zaopatruje Forda na pierwszy montaż, z tą tylko różnicą, że nad częścią nie pochylił się i nie przybił firmowego znaku Forda specjalista kontroli jakości! Dzięki temu część wydatnie staniała, a ja naprawdę nie czuję się z tego powodu ani zagrożony, ani nie obawiam się że kupiłem coś gorszego!
Miejmy więc oczy i uszy otwarte. :fcp20
Zawsze jestem zwolennikiem nowych części jesli chodzi o strategiczne podzespoły, od których zależy zachowanie wlasciwości jezdnych, czy bezpieczeństwo. W przypadku opisywanego schowka, smiało można poszukać uzywanego elementu, byle nie był porysowany i ... nie uszkadzał na kolanach rajstop kobiety naszego życia! :fcp4 . Pozdrawiam -Andrzej :fcp14