Temat: [Mondeo 2007-2014] Lista ewentualnych usterek
View Single Post
Stary 12-02-2008, 12:47   #282
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Re: Nowe MOndeo kombi IV- lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał juro1
Za problemy z dołożeniem dodatkowych żarówek odpowiada CAN, który pokaże błąd jak zauważy dodatkowy pobór prądu,
Ajesli chodzi o serwisy, to oni tam opierają się na tym co napisane jest w kompie, a dokładniej do danego nr Vin pasują takie a nie inne części.
Lusterka od nowego focusa są takie same jak do mondeo, tylko pytanie jest takie czy ktoś rozbierał mondeo i może potwierdzić kub zaprzeczyć czy jest doprowadzona instalacja czy nie, bo jesli nie to w/g mnie d... zbita w czasie gwarancji.
no cóż ,to trochę dziwne jest, bo przychodzę do salonu, mają do sprzedania samochód z salonu a ja im mówię,, biorę, ale chcę to i to i to , w tym kierunki w lusterkach i co? nie sprzedają ? czy instalują ?
po rozmowie z panami z Pozania z bemo motros ul. mogileńska,stwierdzono brak możliwości założenia kierunków do lusterek zewnętrznych, powód ? - niezny,albo znany -kirownik serwisu powiedział że nie założą.
nurtuje mnie pytanie- dlaczego, zaraz dzwonię w inne miejsce.
gonera- łódź- nie istnieje taka możliwość, całkiem inna wiązka, inna instalacja elektryczna , ryzyko utraty gwarancji,rzaden serwis tego nie zrobi . dziwne,dwie żarówki i big problem, ale chyba możliwe że tak jest .