no troszkę się napisałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spokojnie, najpierw poczekajmy czy admini to "powieszą" i tam będziecie się nad tym pastwić :fcp16
a tak btw... sprawy służbowe pognały mnie do Szczecina a licznik przeskoczył 20 tys. Myślę sobie podjadę do Bemo Motors i zrobię przegląd (zrobiłem poszerzony z wymianą wszystkich filtrów, bez oleju - acha co do oleju. Na którymś wątku pojawiła się informacja, że do autek z DPF'em potrzebny jest olej typu "LOW ASH"...oczywiście typowy kit reklamowy. Większość producentów robi oleje w grupie C2-04 i C3-04 vide
http://www.autoflesz.pl/artykuly/81,Wok ... owych.html więc nie ma się czym przejmować...) zapłaciłem ok. 500 zł.plus 2 stówy za programowanie. Poprogramowali mi kluczyk jak chciałem lecz odpadłem jaki obaczyłem "system skandynawski" w moim mondziaku. Otóż moi Panowie nie mogę od tego momentu jeździć z wyłączonymi światłami :548:
Po radosnej twórczości pana diagnosty z ASO na pozycji "wyłączone" światła mi się świecą (powiedział, że w trybie oszczędnościowym :fcp27 ), w pozycji "włączone" również a w pozycji "auto"...no jak myślicie? Taaaaak również mi się świecą, niezależnie od tego czy dzień czy noc... :551:
Różnica jest taka, że na OFF deska jest nie podświetlona a na pozostałych i owszem...
hmmmm, nie oto chodziło, nieprawdaż? niestety czas naglił i nie mogłem "oddziaływać skutecznie w drodze werbalnej"... także ostrzegam, jak by co to warto w ASO zapytać przed, czy potrafią to zrobić nie pomijając czujnika zmierzchowego i dając możliwość wyłączenia świateł...
No to tyle...Pozdrawiam
PS. Na zakończenie dodam, że podłączenie fabrycznie zamontowanych elektrycznie składanych lusterek do alarmu by wraz z zamknięciem autka samoczynnie się składały, również przerosło możliwości "programisty" :562: