Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 16-02-2008, 22:04   #127
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
Domyślnie Re: mk IV - stylizacja forda mondeo

Cytat:
Napisał azet
PAFFCIO mnie naprostował z tymi kierunkami, przyznaję się- nie znam się ,coś co wydawało się proste , może takie nie być, czyli. jeżeli komputer jest a raczej ta cała szyna CAN, zaprogramowana jest na x żarówek, to dodanie 2 , rozłoży komputer na części pierwsze, idąc dalej chciałem mieć takie same światełko podsufitowe jak wy macie, ale tam też są dodatkowe dwie żarówki czyli z tego także nici. hmmm to serwis nie potrafi , nie wiem- wymienić jakiegoś modułu ? zmienić program ? przez telefon odrazu mówili o utracie gwarancjii , to takie skomplikowane ? no a jeżeli ja chcę ? ,czyli pozostaje mi tylko stylizacja
Bzdura! Jeśli nawet tak jest (co możliwe, bo też autorytetem w sprawach elektryki nie jestem), to wystarczy przecież wgrać soft do komputera z wersji, która posiada te dwie żaróweczki więcej. Wątpię żeby wkładali do środka inne moduły bo to zwyczajnie się nie opłaca!
Zresztą, zawsze tak jest w przypadku nowych aut; nieda się, nieda, nieda, a po kilku latach okazuje się, że wszystko się da i tuning np. kwitnie. Tylko na razie, rządzi nami gwarancja i leniwi Panowie w serwisach. A ci co nawet nie są leniwi, są najczęściej niedouczeni poprostu. Założę się, że jak weszły MKIII (też nafaszerowane elektroniką), były podobne pytania w serwisach i także mówili że się nieda, a teraz? :fcp3
Jak się chce to się da! Inna sprawa; jeśli gość w ASO twierdzi że mogą Ci coś zrobić ale wówczas stracisz gwarancję to jest to poprostu niedopuszczalne! ASO, jak każdy warsztat udziela gwarancji na swoje usługi, mało tego; choć nie każdy o tym wie, jest jeszcze coś takiego jak rękojmia i odpowiedzialność sprzedawcy (od 1 do 3 lat). Dodatkowo, mówimy o warsztacie PRODUCENTA i WSZYSTKO co jest tam zrobione z Twoim samochodem jest objęte gwarancją i gwarancji unieważniać NIE MOŻE!!! Jeśli powiedział że zrobią, to gdy zrobią NIE MAJĄ PRAWA nie uznać gwarancji!
Nie dajmy się oszukiwać! Samochód to towar jak każdy inny i podlega takim samym prawom! Dealerzy z kolei mają odgórne wytyczne i żerują na naszej naiwności oraz niechęci do wkraczania na drogę sądową.