View Single Post
Stary 18-02-2008, 14:39   #9
Hatson
ford::average

Domyślnie Re: Czy to znowu pompa, czy moze silnik ?

Witam.

Panowie, pisze znowu tutaj bo u Bojarskiego nie chca nic powiedziec na telefon, a gwarancja ucieka.
Auto stalo, tak jak to opisywalem. Dzisiaj odpalilem na przewodach z drugiego auta. Po wielu trudach wkoncu zaskoczyl i chodzil tak, jak opisywalem wczesniej, czyli traktor na 3 garach. Tak na pracujacym silniku ,zaczalem odkrecac przewody przy wtryskach. O ile na pierwszych trzech (od przodu) odkrecenie powodowalo wyciek ropy i jeszcze gorsza prace silnika, to na czwartym, ropa sie pienila i nawet mocne odkrecenie, nie zmienilo pracy silnika. Potem dokrecilem i nagle jak reka odjal przeszly cale dolegliwosci i autko zaczelo chodzic, tak jak powinno. Opisywalem to przez telefon u Bojarskiego sugerujac, ze moze wtrysk jest walniety ale nic nie powiedzial. To, ze ropa sie pienila ,to pewnie dlatego, ze wczesniej sciagalem filtr paliwa i naszlo troche powietrza. No ale dlaczego nie reagowal na odlaczony wtrysk ?

Martwi mnie najbardziej to, ze ostatnio jak mnie to zlapalo, to szlo jakos jechac, tyle ze chodzil na tych jakby 3 garach ale przed samym domem stal sie jeszcze slabszy i jakos tak dziwnie cicho chodzil. Jakby cos z katem wtrysku ? Bojarski caly czas sie upiera, ze to nie pompa bo zrobili w niej wszystko no ale wiecei, beda mnie tak zwodzic, gwarancja sie skonczy, a ja nie chce znowu wydac 4500 zl. Dlatego kazde wskazowki mile widziane.

Pozdrawiam
Pawel
Hatson jest offline   Odpowiedź z Cytatem