[quote=Misiu_tg]
Cytat:
|
Napisał "Misiu_tg":1tgoojcc
Panowie dolanczam sie do tematu niskiej temperatury silnika.
Mieszkam w Niemczech od miesiaca mam Forda Mondeo MKIII 130PS Kombi. Mam takze problem z temperatura. W tej chwili w moim regionie w dzien jest okolo 10 C wiec nie jest tak zimno. Wczoraj autko bylo zostawione w servisie i zostal naprawiony ten glony termostad. No i dalej nie grzeje. Wiec mechanik stwierdzil ze to pompa wody i jutro mam termin. ( wiem o tym ze jest jeszcze maly termostacik ale czekam moze jeszcze cos wymienia ) hehe.
Pozdrawiam dam znac jak sie zakonczyla ta historia.
|
Cd..
Zostala wymieniona pompa wody i dalej temp spada. Jest jednak roznica gdyz silnik nagrzewa sie znacznie szybciej no ale temp dalej spada. Dzis dzwonilem do warsztatu i powiedzialem im na temat malego termostatu, oni stwierdzili ze nie ma to nic wspolnego z tym. Jednak sie uparlem i w tym tygodniu bedzie on wymieniony. Dam znac co dalej.
Pozdrawiam!!![/quote:1tgoojcc]
Wydaje mi się że warsztat naciągnął Cię na pompę a teraz będą ściemniać że ten mały termostat nie ma nic do rzeczy itd.
Bądź najlepiej przy wymianie żeby nic nie kombinowali bo jeśli okaże się że po wymianie małego jest ok, to ich zasadność wymiany pompy będzie bezzasadna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja wymieniłem mały termostat kilka dni temu i jak do tej pory wszystko wróciło do normy, silnik szybciej się nagrzewa a jak strzałka dojdzie do środka to już tak zostaje nawet kiedy stoję w korku.
Pozdrawiam