View Single Post
Stary 02-03-2008, 17:32   #14
wojjan
ford::average

Domyślnie Re: Czy to znowu pompa, czy moze silnik ?

Witam.
Podłączę sie do tematu aby nie zakładac nowego.
Moje autko do zeszłego tygodnia chodziło super. Pod koniec tygodnia siadam do auta rano kręcę rozrusznikiem a tu nic, po kilku minutach jakos udało się go za pomocą samostartu odpalić. Po odpaleniu chodzil równo i tak jak nalezy. Pojechalem do "miasta" silnik goracy i go zgasiłem, po paru minutach do auta krece rozrusznikiem a tu dupa nie odpali, rozrusznik kręci jak wsciekły a o odpaleniu mowy nie ma. Zaś samostart do ryja i kręcę kręcę i wkońcu z biedą odpalił. W czasie jazdy auto szatan zero objawów spadku mocy zero apetytu na olej, spalanie zadawalające bo z przyczepą średnio z prędkością ok 100km/h wyniosło 9,5l na 100km ( zrobiłem trasę ciurkiem ponad 1000 km z przyczepa do Wiednia i spowrotem ) i auto zachowuje sie normalnie. Wszyscy mówia że pompa się kończy ale ja w to nie wierzę, usterka zrobiła się z dnia na dzień. Nie odpala na zimnym silniku, na gorącym też nie, bez względu na ilość przejechanych km (pisze to bo nic tu nie da chłodzenie pompy)Objaw taki jakby był zapowietrzony. Sprawdziłem wszelkie połączenia paliwowe, filtr wykluczam bo jak wyżej pisałem auto burza (jak na transita) :-)
Co jeszcze mogę sprawdzic ? pomocy koledzy bo ja nie mam mocy
wojjan jest offline   Odpowiedź z Cytatem