Cytat:
|
Napisał keisim
Hehe... no i są już pierwsze "ofiary" mojego posta :fcp1
azet, jeżeli tylko:
A) nie zwarłeś żadnego przewodu do masy samochody (nie zwarłeś, co? :fcp13 )
B) wykonywałeś prace przy wyłączonym radiu,
...to przeróbka nie miała prawa wpłynąć na funkcjonowanie czegokolwiek w samochodzie.
Na gnieździe fabrycznego tweeter'a masz oznaczenia + - , sprawdź który przewód wchodzi na który pin i podepnij:
- czerwony przewód nowego tweeter'a do przewodu, który wchodził na pin +
- czarny przewód nowego tweeter'a do przewodu, który wchodził na pin -
...czy to po chłopsku jest?? :fcp1
Np. w prawych drzwiach powinieneś połączyć przewód fioletowo/pomarańczowy z czerwonym i żółto/pomarańczowy z czarnym.
Pół biedy jeżeli podłączyłeś oba głośniki odwrotnie ale jeżeli tylko jeden źle a drugi dobrze to będą grały w przeciwfazie a to nie będzie brzmiało dobrze :fcp1 . Objawia się to np. tym, że dźwięk mono odtwarzany z obu głośników będziesz słyszał nie w środku sceny (między głośnikami) tylko na obrzeżu, jak surround :fcp4
Radio już dojechało - co ciekawe przyszło w oryginalnym Fordowskim pudełku, ma nawet plastikową wytłoczkę na froncie. Wygląda jakby nigdy nie było zakładane do samochodu, brak śladów po śrubach przy otworach mocujących... jutro rano jadę założyć do ASO.
|
upssss :fcp19 przy wyłączonym radiu , powiadasz, hmmmm......... ekhem..... yyyyyy......, ten ... dalej ......., kurcze ciemno w garażu było a ja elektryk zielony jestem i nie znalazłem tych oznaczeń + -, jutro zajrzę jak ja to podłączyłem, radio chodzi. ufff.