TiM, przetestowałem MP3 i tym razem jestem bardzo mile zaskoczony :fcp15 Płytka, którą wrzuciłem brzmiała wyśmienicie! :fcp2 Poza tym wracając z pracy, gdy już ochłonąłem po wymianie radia, brzmienie Soniaczka przekonało mnie jednak o jego wyższości nad 6000CD. Myślę, że dobrnąłem do granicy możliwości głośników niskośredniotonowych i Soniak nie może w pełni rozwinąć skrzydeł. Tuner jest troszkę czulszy od 6000CD ale nie jest to ideał - może to wina anteny w MK4??
muaddib, na razie wyjechałem z ASO bez płacenia a to dlatego, że: 1) jestem tam stałym i nieco "oswojonym" klientem, 2) chciałem zamówić takie radio przed odbiorem auta ale nie było takiej możliwości, 3) sprawa nie została jeszcze zamknięta - muszę podjechać na programowanie (chociaż radio działa i nic złego sie nie dzieje), dzisiaj był problem z IDS.
Co do automatycznej regulacji głośności to owszem - jest.
TiM, poszukaj opcji AVC w menu :fcp1.
Moduł wątpię by zadziałał w tym radiu. Jest to zapewne moduł do zwykłych Soniaków, a nie dedykowanych wyłącznie do Forda.
azet, nie przejmowałbym się komunikatem jeżeli po dłuższej przejażdżce nie pojawi się ponownie - u mnie też tak było. W trakcie prac miałeś otwarte drzwi, świeciły lampki sufitowe, być może miałeś też włączone radio, albo chwilami zapłon - to zjada mimo wszystko trochę prądu. Widocznie próg napięcia przy którym pojawia się komunikat wyskalowany jest dosyć wysoko więc niedużo trzeba by się pojawił.
Regulacja 0/+3dB u mnie jest wewnątrz zwrotnicy. Dziwne, że u Ciebie jej brak - zerknij na opis:
http://www.jbl.com.pl/jbl3/index.jsp?pl ... &page=text
"Regulacja tweetera przełącznikiem ? zamontowany na szczycie tweetera przełącznik umożliwia łatwą regulację poziomu jego głośności (głośniki coax). "