witam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
niestety jestem coraz bardziej rozczarowany tym samochodem.
Przejechałem na razie tylko 8 200 km, ale uwag jest na 3 strony maczkiem.
Dziś sprawdziłem sobie poziom oleju - mam ok. 3 mm nad min
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. fajnie nie ?? A podkusiło mnie, bo kontrolka ciśnienia oleju po zapaleniu autka świeci trochę dłużej niż powinna. Zadzwoniłem do ASO i co ? Pan doradca stwierdził, ze taki poziom oleju jest OK, oraz co mnie rozwaliło, że "mam obowiązek wozić bańkę z olejem i uzupełniać co drugie tankowanie lub 1000 km". A poza tym wg normy auto może spalić 0,5l oleju na 1000km. Nieeeeeeeeeee, no to ja przepraszam - co to jest ?? Fiat 125p ?
Mam pytanie do szanownych forumowiczów - od max do min na bagnecie, to ile to jest oleju ?? Bo zakładając, że miałem max przy wyjeździe z salonu (nie sprawdziłem - mój błąd!!!) to ile to cudo bierze tego oleju ??
Do tego dziś zauważyłem ciemniejsze plamki na reflektorach przednich - od środka. Tak jakby kurz albo pleśń ??
Jutro jadę do ASO - niech wymienią olej i zobaczymy. Podrzucę im jeszcze kilka tematów.
Sorry za marudzenie, ale wkurzyłem sie.