Temat: [Mondeo 2000-2007] TDDi - dym przy uruchamianiu jak zimny
View Single Post
Stary 19-03-2008, 21:42   #108
pawelbubu
ford::beginner

Domyślnie Re: [Mk3] Mondeo TDDi - dym przy uruchamianiu jak zimny

Cytat:
Napisał Morpho
Ja do uzupelnienia danych dodam, ze moj mondek ma przebieg 180 tys, wymienialem wsystkie swiece na NGK , problem nie zniknol. dodatkowo, po przejechaniu ilus tam km, jak juz niby nie kopci, niby nie jest totalnie zimny, pojawia mu sie na biegu jalowym kilku sekudnowa czkawka o wysokiej ze tak powiem czestotliwosci - ciekawe. Nie pojawia sie zawsze,ale jak sie pojawia to zawsze po tym samym czasie od odpelania auta, wiem bo dzieje sie to zawsze jak stoje pod tymi samymi swiatlami na skrzyzowaniu, heh... - jakby cso sie chcialo wyregulowac? :/ sam nie wiem.

Mam pomysl, a moze byc zorganizowac jakas petycje do forda, albo do gazety czy cos - ? http://www.petycje.pl
Z tym pomysłem to całkiem fajna sprawa :fcp4

Dziś spędziłem dużo czasu nad lekturą w necie (w robocie nie bardzo mam co robić :fcp1 ) i na 90% jestem przekonany że jest to albo;

zły kąt wtrysku... jak wiadomo w naszych silnikach jest on ustawiamy elektronicznie w pompie... i właśnie najbardziej jest to odczuwalne na zimnym silniku... już na ciepłym silniku można go zdiagnozować przez intensywny zapach spalin - podobno...

albo,

bardzo wieszający się wtryskiwacz - w co raczej nie wierze...

nie wiem czy już głupot nie pisze, cały dzień :595: że aż człowieka głowa może rozboleć...

w każdym razie czekamy na relacje kolegi Kserokop z naprawy, i jakbyś mógł drogi kolego zapytać się tego mechanika o silniki TDDI (bo wiemy że masz inny) będziemy wdzięczni.

pozdrawiam,
Paweł
pawelbubu jest offline   Odpowiedź z Cytatem