Rozumiem, że Twoje pytania dotyczą LPG nie benzyny
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
1. czym grozi jazda do "suchego" baku?
|
Droższą jazdą na benzynie. Ja tak się załatwiłem przed chwilą :/ . Nie zdążyłem zatankować (o 22 przestają tankować gaz u mnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) no i zrobię łącznie ok 30 km na paliwie, bo gaz wyjechałem do zera
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Cytat:
2. jaka moze być zależność bezpośrednia lub posrednia między ubywającym gazem ze zbiornika, a narastającymi wraz z tym ubywaniem kłopotami typu szarpanie i gaśnięcie-zalanie? przy ruszaniu.
|
Nigdy nie miałem takiego szarpania jak jest na kończącym się Pb lub ON. Po prostu ja mu w gaz, a on nie chce, no to ja mu lekko w gaz a on idzie. Wtedy sobie odpuszczam i przełączam na benzynę. Po prostu szkoda elementów przeniesienia napędu na takie wygłupianie się. Wystarczą im nasze dziurawe drogi.
Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym "zalaniem", przecież jak nie ma gazu to czym go zalejesz? Chyba tylko krwią :573: