View Single Post
Stary 22-03-2008, 07:08   #18
Marco_Polska
ford::average

Domyślnie Re: [Mk3] kombi pakiet RS ST

Eng nie powinno byc problemu z zakupem zderzaka tylniego bo pasuje od wersji ST a co jakis czas pojawia sie cos wiec wystarczy tylko troche po polnowac tematu (wg mojego doswiadczenia min 3 razy na dzien przejzec wszystkie aukcje wpisujac w wyszukiwarce mondeo) i w przeciagu 2-3 tyd upolujesz cos. Wtorna sprawa to to czy przyjdzie w stanie przyzwoitym... U mnie raz przyszedl plamany bez naroznikow a za drugim razem juz naprade w rewelacyjnej postaci.

Kupujac tego typu rzeczy przez Allegro polecam kupowanie bez przedplaty. kupujemy tylko i wylacznie za pobraniem z opcja KONIECZNIE sprawdzenia zawartosci - kosztuje 5 zl wiecej. Dzieki tej opcji mozna na poczcie przesylke rozpakowac i jesli nie spelnia tego co bylo w opisie to poprostu jej nie odbieramy - w ten sposob nie ryzykujemy ze sprzedawca ukryje bardzo wazne szczegoly.

Co do pekniec zderzakow typu RS i ST to warto wiedziedziec ze zderzaki te sa wykonane z innego typu tworzywa niz standartowe do mondeo - jak mi powiedzial facet z serwisu naprawy zderzakow - jest to specjalna masa z domieszka gumy ktora jest bardzo truda do naprawy z racji wystepujacej w nim gumy. Dlatego mozliwe jesttylko klejenie zderzaka klejami a nie jak to w typowych zderzakach mieszanka roztopionego plastiku.

Co do moich zakupow po rozmowie Z PAWŁEM SOBAŚ postanowilem postawic na zderzak ST i spasowac go do normalnych blotnikow. Zderzak juz mam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . POstanowilem isc na calosc poniewaz az tak duzych roznic w kosztach ramek grilow nie ma (mysle o ASO) a wyglad jest bez porownania lepszy. Na razie jeszcze kompletuje czesci realnie mysle ze ok czerwca bedzie moj Mondek gotowy do pokazania swiatu.

Kupiłem już również xenony za 600zł na allegro powinny dojsc w przyszłym tyg. Czy ktos przerabial kostki w reflektorach tak zeby podeszly pod standartowe wtyczki (kostki juz mam nie wiem tylko jak je powinienem podlaczyc?) ewntualnie szukam takiego wątka...

A oto ceny czesci w ASO do zderzakow ST:
Przód
pierscien halogenu satyna (nr czesci 1152812) - 92,23zł
pierscien halogenu chrom (nr czesci 1421784) - 92,23zł
maskownica czarna bez chromu, tansza (1211237 lewa, 1211236 pr) - 224,48zł
kratka zderzaka szara dół (1307650) - 212,28zł
kratka zderzaka chrom dół platinium silver (1346073) - 808,86zł
listawa stal nierdzewna pod kratke wlotu powietrza dół (1379905) - 234,30zł

Od tych cen zaoferowali mi 8% upustu. Może ktoś może załatwić wyższy?
Marco_Polska jest offline   Odpowiedź z Cytatem