View Single Post
Stary 25-03-2008, 21:16   #10
Marcin73
ford::advanced

Imię: Marcin
Model: Fiesta
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006
Domyślnie Re: Fusion i komputer (Centrum komunikatow)

Cytat:
Napisał losarturos
Czy ten komputer jest inny niż w fieście?? Bo ja nie mam kompa a furka pokazuję mi średnie spalanie, temperaturkę na zewnątrz z ostrzeżeniami, mogę sobie ustawić migacze, centralny zamek i jakieś tam inne pierdoły. Komputer ma pokazywać chwilowe spalanie i jakieś inne paści, dla których żal mi było wydać dodatkowe 6 stów. To już lepiej je wydać na sprężyny Eibacha. Ja trochę jeszcze dołożyłem i starczyło na zimowe opony. Możesz sobie darować tego kompa. No chyba, że dadzą ci taki jak jest w Mondeo. :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2 :fcp2
To chyba jednak masz komputer, jak pokazuje średnie spalanie i temperature :fcp2 . Gdzie przełączasz te funkcje, bo jak przyciskiem w dźwigni kierunkowskazów, to komputer masz na 100%. Zapodaj fote wyświetlacza, to nie będzie wątpliwości. Jeździłem Fiestą bez komputera i wyświetlacz oferował tylko 3 funkcje: licznik dzienny, ilość kilometrów możliwych do przejechania (nie wiem dlaczego, ale dużo mniej dokładne te wskazania jak u mnie) i zegar.
Ja mam komputer i jeżeli chodzi o spalanie, to jest tylko średnie spalanie, chwilowego brak w obecnej wersji oprogramowania. Dotyczy to chyba wszystkich obecnie dostępnych Fordów (na pewno Fiesty, Fusiona i Focusa).
Czy warto? Nie wiem - ja lubie bajery i moim zdaniem warto. Jakoś lepiej wygląda wersja z wyświetlaczem komputera. Bardzo przydaje się wyświetlanie komunikatów, że coś jest niedomknięte. Parę razy pojechałbym z niedomkniętym bagażnikiem :fcp2