View Single Post
Stary 31-03-2008, 11:50   #60
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Re: [Mk4] Wymiana fabrycznych przednich tweeter'ów na JBL

wczoraj żona jechała, a ja usiadłem sobie z tyłu coby okukać jak tył się sprawuje i rzeczywiście napewno na tylne okno , roleta by się przydała a i na boczne też nie zawadzi, tak fajnie słonko grzało po główce.
mam pomysła, ramkę tę wykończeniową zrobię z alumnium, wytnę taki pasek z aluminium(albo z jakiejś listwy palstikowej), nakleję spejalną folię do piaskowania i wypiaskuję środek albo wytnę,tylko trzeba to dobrze zrobiś., potem pociągnę czarnym matem ( hmm czy lakier nie odpryśnie od aluminum pod wpływem słońca ,wysokiej temperatury ? ano trzeba sprawdzić i zobaczymy, najwyżej naklei się folię matową czarną, i czy podczas podnoszenia rolety, nie będzie zadzierać do góry lakieru? zapewne tak, zobaczymy, ,ale raczej pójdę w tym kierunku. ) i będę miał listwę wykończeniową gotową. gdyby ktoś rozbierał drzwi, niech poda jaka tam roleta wejdzie dokładnie,(chodzi mi o wymiar) żeby na całe okno zachodziła jak u paffcia ,bo narazie nie mam zamiaru rozkręcać,
myślę że czeka mnie kolejna robota ręczna .ale ja takie to nawet lubię, kiedyś jak byłem młodszy to sklejałem sobie modele samolotów a i niedawno mnie żona podpuściła, no jakieś parę lat temu, żeby Apacha skleić z papieru i też dałem radę. taa do takich modelarski robótek to ja cierpliwy jestem ,więc chyba coś z tych rolet będzie. :fcp26