Cytat:
|
Napisał keisim
muaddib, z tym syczeniem to oczywiście kwestia gustu. Moim zdaniem JBLe są zdecydowanie bliżej referencyjnego brzmienia niż oryginały. Zakładam, że "zjechałeś" z sopranami do max +1, +2...
// ciach //
Co do średnicy to ja kupiłem 16,5cm - tyle zmierzyłem na oryginałach. Moim zdaniem należy wstawić dystanse i uszczelnienie pomiędzy koszem głośnika a tapicerką (na obwodzie). Tak uszczelnione są oryginalne głośniki (patrz zdjęcia w wątku) i pewnie dlatego ta kupa chińskiego plastkiu i papieru gra zdecydowanie lepiej niż wygląda :fcp15 . Prowizorycznie zamontowałem głośnik JBL bezpośrednio do drzwi i mija się to z celem... brzmienie jest zdecydowanie gorsze niż na oryginałach. Tylko dystans i uszczelnienie! Choć zapewne ktoś, kto na co dzień zajmuje sie car-audio będzie miał lepszy patent :fcp4
Dlaczego chcesz motować głośniki dwudrożne?.. przecież tweetery już masz... :fcp13
Na koniec nieco lamerskie pytanie- czy przy podłączaniu nowych tweeter'ów zachowałeś polaryzację taką jak w oryginałach, tj. '+' na '+', '-' na '-' ? :fcp1 Bez tego może być problem...
|
keisim ja
już wiem po co wydałem te prawie dwie stówki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. brzmienie jest zdecydowanie lepsze niż wcześniej i to nie ulega żadnej wątpliwości - choć jak zobaczyłem te głośniki (oryginalne) to IMHO wymiana na dowolne inne - znanej firmy - dałaby skokowy wzrost jakości dźwięku. W tej chwili soprany mam ustawione na 0.
Oczywiście polaryzacje głośników zachowałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. było nie było elektryk jestem :fcp23 i na systemach audio nieco się znam, aczkolwiek nie na samochodowych.
A czemu chce dwudrożne głośniki na dół
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po prostu mam małą zajawkę na wywalenie maskownic i zamontowanie ładnych głośników tak żeby je było widać ... nie wiem czy się uda bo nie wiem jak maskownice są zespolone z tapicerką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A takie ładne są tylko dwudrożne - znaczy tylko takie na razie widziałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale szukam dalej ...