Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 06-04-2008, 23:27   #399
MichalBT
ford::beginner

Domyślnie Re: [Mk 4] - stylizacja Mondeo

Paffcio,

Cytat:
Twoja "wycena" również jest nieco wygórowana, bo wg cenników forda (o których pisali koledzy na wcześniejszych stronach, tak koło 6 ,tego postu) maksymalnie w 5 tysiącach dałoby się zmieścić...
warto
To nie jest moja wycena wzięta z sufitu- tylko informacja podana w cenniku Ford'a obowiązującym od 4 marca br. Mam zasadę- zanim coś napiszę, a zwłaszcza zanim komuś coś zarzucę wolę sprawdzić swoje dane. Po prostu nie lubię rzucać słów na wiatr. Odsyłam więc do obowiązującego cennika.

Cytat:
takiego pakietu do Titanium 2.0 TDCi sedan NIE MA w Polsce a jest np u Angoli vide str.4
Obowiązujący cennik nic nie mówi o braku możliwości zamontowania pakietu stylizacyjnego do wersji sedan. Wprowadza jedynie rozgraniczenia na wersje z jednym lub z 2 wydechami (2.3, 2.5T oraz 2.2TDCi). I jest dostępny do wszelkich mutacji Ghia i Titanium.

Cytat:
Prezentowany na tych (i innych zdjęciach) pakiet jest do wersji ST (2 końcówki wydechu) w dodatku hatchback
Pod tym linkiem znajdują się zdjęcia wersji Titanium S. Czyż nie są bardzo podobne do tych przekazanych przez Azet'a?
[link=http://www.autobloggreen.com/photos/2009-ford-mondeo-titanium-s-1/:1w9ww5tu]Titanium S[/link:1w9ww5tu]
Mimo usilnych prób nie znalazłem zdjęć wersji ST najnowszego Mondeo. Jeżeli nimi dysponujesz- z przyjemnością je obejrzę.

I na koniec: w autogaleria.pl można znaleźć opis wersji Titanium S:

Mondeo (w nadwoziu 5-drzwiowym oraz kombi) i S-MAX zyskują nową wersję wyposażeniową nazwaną Titanium S. Odmiana ta jest rozwinięciem dotychczasowej wersji Titanium. Charakteryzuje się ona lakierowanymi w kolorze nadwozia spojlerami, kratą wlotu powietrza do silnika ze specjalnym obramowaniem w kontrastującym kolorze srebrnym lub antracytowym, w zależności od wybranego odcienia lakieru nadwozia. Do tego w Mondeo mamy nowy zestaw lamp przeciwmgielnych, obudowy reflektorów w odcieniu kontrastującym z kolorem lakieru oraz umieszczony pod tylnym zderzakiem zintegrowany dyfuzor również w kontrastującym kolorze. Standardowo każdy model otrzymuje sportowe zawieszenie powodujące obniżenie prześwitu o 10-15 mm. Całości dopełniają seryjne 18-calowe alufelgi.

We wnętrzu Titanium S charakteryzuje się użyciem na desce rozdzielczej i drzwiach specjalnego tworzywa o nazwie "Carbotex Sport". Dodatkowo listwy na drzwiach mają zakończenia w kształcie grotów, siedzenia pokryte są częściowo skórą a całości dopełniają szwy w kolorze czerwonym, które spotykamy na fotelach, kierownicy, podłokietniku i mieszku skrzyni biegów.

Pozdrawiam,

M.
MichalBT jest offline   Odpowiedź z Cytatem