Zderzak od RS jak i od ST pasują bez żadnych przeróbek. Jak widać na zdjęciach progi owszem są konieczne ale auto bez nich "nie razi" aż tak. Może w przyszłości zainwestuje w progi, ale nie spotkałem sie jeszcze na allegro z żadnym progami do naszych fordów, a może źle szukam?hmm? Tak jak zaznaczył Venetian koncepcja tyłu polega na dokładce dolnego spojlera lub tzn "blendy" zderzaka na której zamontowane są dwa odblaski. Mondea do maja 2005 roku nie miały tego spojlera. Jest to tańsza alternatywa przeróbki tyłu gdyż orginalny zderzak tylni do RS lub ST kosztuje na allegro ok jeden tysiąc złotych. A mnie udało się kupić zderzak Mondka po lifcie i tylko wymieniłem tą czarną brzydka plastykową blende na tą z odblaskami. Nie musiałem nawet malować bo udało mi sie kupić w kolorze jaki mam autko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Koszty tego zakupu to: 300 zł zderzak w kolorze auta (odpada malowanie) i 2 x 44 zł za odblaski zakupione w Fordzie. Na fotkach zamieszczam zdjęcie blendy starej i nowej żby było widać o czym mówie: