Jak do tej pory jeżdzę bezproblemowo na blosie. Nawet jak mi sie gaz skończył raz to go dusiłem troche, ale nic, zero strzałów. Ostatnio gosciu na przeglądzie mnie odrzucił za zadużą emisję, pokazał 150 a powiedział że norma to 100, no ale podejrzewam że mnie wkręcał bo na końcu taka wkółko powtarzał '-no i co teraz zrobimy? co zrobimy?'
Pare miesięcy temu jak zakładałem blosa to badałem skład spalin analizatorem CO, i wskazania były w normie, bliżej ubogiej mieszanki więc nierozumiem tego. Pozatym odkryłem że te nastawy fabryczne mojego blosa to była właśnie maksymalnie wkręcona ta duża śruba, czyli gwizdek maksymalnie uniesiony, czyli nie da się już ubożej ustawić. Ale nie odczuwam podczas jazdy że jest za ubogo, samochód wyrywa do przodu jak na benzynie.
Jedyny problem to że po dłuższej jeździe , na wolnych obrotach troche faluje, wolne obroty są niższe niż na benzynie, ok 400, a na benzynie 550 obr/min.
Na początku tak nie falował więc to pewnie ten o-ring się zużył, o którym wszyscy piszą. poniżej fotki z demontażu.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to ten zielony o-ring trzeba wymienić?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy ten jeszcze mniejszy na śrubie od wolnych obrotów?:
znalazłem taki niby dobry o-ring troszkę większy od tego zielonego, ale niestety nie dało się później włożyć do gwizdka, a jak wkońcu włożyłem to o-ring się ściął
mimo że dobrze wyglądał:
wkońcu założyłem spowrotem zielony, i dodatkowo owinąłem go i ten mniejszy oring taśmą teflonową:
dzisiaj jakoś nie zaobserwowałem falowania, ale jeszcze muszę więcej pojeździć.