Re: BLOS - opis, monatż i regulacja.
Dzisiaj rano trochę pojeździłem, i na benzynie podczas spokojnej jazdy jest na zielonym polu, troche oscyluje, lewo-prawo na żółte, natomiast przy przyspieszaniu wzbogacenie , żółte-czerwone diody.
Natomiast na gazie jeszcze jak się rozgrzewał było niby na żółtym-zielonym, ale później już cały czas na czerwonym (ubogim), druga dioda od lewej. Nawet zatrzymałem się podrodze i jeszcze bardziej rozkręciłem blosa, ale już tak prawie na max i czułem że zaraz kompletnie wykręcę tą dużą śrubę. I bez zmian, nadal pali się czerwona dioda, muszę naprawdę mocno depnąć wtedy przeskakuje na bogatą żółta-czerwona, ale później znów spada na czerwoną ubogą. Qrde, a ja od listopada 2007 jeździłem na maksymalnie skręconym blosie i myślałem że wszystko jest wporządku, bo jeździł bez zarzutu, ale mieszanka musiała być jeszcze uboższa, gniazda zaworowe musiały dostać zdrowo w kość.
Nie wiem może rzeczywiście zaczne od wymiany przynajmniej jednej sondy na nową, jakąś uniwersalną i wtedy zobacze. Może większy slit dobiorę.
|