Cytat:
|
Napisał azet
więc twierdzisz że to jednak stożek ? a daleko zachodzi na tę prawą część ? i jaki jest gruby ? te 3 mm ? czyli wystarczy na roletę nawiność cośby powstałstożek i będzie git :fcp9
hmm więc chyba coś z tego będzie :fcp14
|
nie twierdzę a stwierdzam fakt :fcp26
Na zdjęciu 204 trzymam śrubokręcik mniej więcej w miejscu gdzie optycznie zaczyna się stożek. Czy to są 3 mm... powiem szczerze, że nie wiem. Choć organoleptycznie zakładałbym, że średnica prawej strony osi wzgledem lewej jest większa o ok. 5-7 mm
Cytat:
|
Napisał azet
no tylko bez takich, nie karzdy jest matematykiem z powołania, ja :fcp19 nie mam pojęcia o czym mowa, trzeba będzie to doświadczalnie okukać,chyba że ktoś :fcp19 wyliczy za mnie :fcp19
|
Teraz albo zrobisz to na papierze i matematycznie policzysz 2*Pi*r gdzie r to promień (więc 2*r daje średnicę) Twojego wałka. Gdy podzielisz tę wartość przez długość krótszego boku (bo to masz dane, średnicę osi też, np suwmiarką) bedziesz wiedział ile obrotów wykona wałek by zwinąć roletę. Teraz tak musisz dopasować średnicę drugiego końca osi by pomnożona przez liczbę obrotów dało długość drugiego boku rolety...
Nie znam wymiarów Twojej rolety, średnicy wałka więc nie policzę tego...
albo potrenuj z roletą na sucho zwiększając na oko średnicę osi.. do zagospodarowania jest ok 7 cm różnicy...