Opóźnienie w dostawie Focusa
Witam,
Na początku chciałbym się przywitac jako nowy uzytkownik forum. Szukałem pdoobnego wątku na forum, ale niestety nie znalazłem. Jeżeli już podobny istnieje, to bardzo przepraszam.
Ok, przejde do rzeczy. W pazdzierniku 2007 roku zamowilem Nowego Forda Focusa (czyli MkII po face liftingu). Miala byc produkcja styczniowa, a mamy już koniec kwietnia, a on nadal nie zostal wyprodukowany. W marcu, gdy mnie poinformowano i tym opoznieniu, Ford Polska w ramach zadoscuczynienia zaoferowal mi 3 tys. na doposazenie samochodu (Focus Ghia, 2.0 TDCi, wartosc cennikowa ok. 95 000 PLN). Ale obiecano mi wtedy, ze samochod zejdzie z tasmy najpozniej w kwietniu. Natomiast po dzisiejszej rozmowie z moim dealerem dowiedzialem sie, że sie na to nie zapowiada.
Pytanie: czy ktos ma podobny problem? Czy ktos moze mi powiedziec, czy te 3 tys. to duzo, czy nie jak na Forda? Jak dla mnie jest to zdecydowanie za malo jak za taki samochod. Prosilbym o rade jak gadac z moim dealerem?
Samochod sluzy mi głównie do pracy (co nie zmienia faktu, że prywatnie z niego też korzystam). Poniewaz dostawa miala nastapic do konca lutego, a mialem kupca na moj poprzedni samochod, od 2 miesiecy jezdze wypozyczonym samochodem i ponosze z tego tytulu dodatkowe koszty. I nie ukrywam, że już mnie mocno denerwuje to opożnienie i na pytanie "Kiedy w koncu bedzie moj samochod?" dostaje odpowiedz "Nikt tego do konca nie wie, ale napewno bedzie". Natomiast gdy mojemu dealerowi mowie, ze te 3 tys. mnie za takie opoznienie nie satysfakcjonuja, odpowiada, ze wszystko zalezy od centrali.
Dlatego tez chcialbym sie dowiedziec (oczywiscie w miare mozlwosci), jaka marżę dealerzy maja na sprzedazy samochodow a dokładniej na wyposażeniu samochodu - konkretnie tapicerka skórzana! W cenniku jest 6 000 a ja chciałbym wiedziec, ile za to płaci dealer, bym mógł się o nią trochę potargowac.
Z gory bardzo dziekuje za każdą pomoc.
|