Cytat:
|
Napisał Leonzaw
AZET a powiedz mi tak z innej beczki ... ja sie spisuje ten silniczek 1,6 ... bo wiem że jest teraz moda na zmniejszanie pojemności tylko nie wiem jak sobie one radzą z takimi dużymu furami
|
nie jestem maniakiem ( w pozytywnym tego słowa znaczeniu) ,jak
heko, prędkości i mocy i mi pasuje,uważam że takim duzym samochodem nie mozna jeździć jak małym wozem sportowym, jest za duży do takich jazd,z tego co zauważyłem ,ale jest przypadek nie tylko 1,6 ,ale w 2,0 tego też nie ma, brakuje 6 biegu, dlaczego ford nie dał to kompletnie nie wiem, gdyb tak po autostradzie ciągnąć 150 km/h to trochę ciągnie paliwka,na normalnych drogach, na jednym baku zrobi się z 900 -1000 km poza miastem(około 100 km/h),po mieście 9-11 l/100 km ( no chyba że mamy ciężka nogę ) ,w trasie brakuje trochę mocy do wyprzedzania przy wyższych prędkościach, wiadomo te 5 m ma i trzebaby było zrobić to szybko ,ale nie odczuwam jkiegoś wielkiego dyskomfortu z tego tytułu,gdybym teraz kupywał po tych doświadczenich to wcale nie jest pewne czy bym większy silnik wzioł, muwię o benzynce,( no może 2,0 benzin) bo dopłaty do diesli są straszne a ja mało jeżdżę więc spłaciłby mi się po około 9 latach, więc ekonomicznie dla mnie to nieporozumienie.a z czasem może jakiś tuning się spróbuje zrobić i może coś z KM podskoczy.generalnie -na plus :fcp26
w ofercie mają jeszcze z silnikeim 110 KM, u mnie niby jest 125 KM