Cytat:
|
Napisał Stanley Miastko
Przede wszystkim wyczyściłem dokładnie przepustnicę. Następnie tzw.silnik krokowy (czyszczenie dokładne wraz z takim filcowym filtrem z boku, usunąłem luz bezwładny-tak mogę top nazwać poprzez odpowiednie wyregulowanie napięcia sprężynki śróbką od strony podłączenia przewodów), później prawidłowa adaptacja kompa i to w zasadzie wszystko.Jeszcze na rozruchu ma odrobinę problemów ale chyba trzeba będzie odrobinę odkręcić tą śrubkę (jakieś 1/8 do 1/4 obrotu w lewo). Kiedyś prosiłem o przesłanie mi tego cholerstwa (uszkodzonego) za odpłatnością celem dokładnego poznania działania ale jakoś nikt się nie opowiedział. Szkoda bo mam parę wątpliwości oi odrobinę niewiedzy na temat jego działania.Wiem tylko, że jest bardzo czułe na jakąkolwiek regulację.
|
Bez urazy :fcp1 ale obnizyc spalanie mozna poprzez dokladne zregenerowanie zaciskow hamulcowych, zlikwidowanie wszelkich oporow na kolach do minimum, wymienic wszystkie filtry, zlikidowac opory na wydechu poprzez nowe tlumiki. Ale co ma krokowiec do spalania?? lub zabrudzona przepustnica, no chyba ze miales ja zalepiona ale wtedy to i auto jechac by nuie cvhcialo. A najlepsze jest obnizenie spalania o 1.5L po przez czyszczenie silniczka i przepustnicy, No po takich zabiegach to moze 0.2litra bys obnizyl, wiec bez przesady. Ja ostatnio wymienilem swiece i spalanie mi o litr spadlo, jak wymienie jeszcze pol silnika to ze 2litry na 100 mi bede palil :fcp29