View Single Post
Stary 30-04-2008, 22:58   #15
Magik123
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo
Silnik: spalinowy
Rocznik: nie młody
Domyślnie Re: ogromnie duzo mi pali...

Nie "Wiem lepiej" tylko zastanawia mnie fakt ze dobre silniki takie jak twoj pala 8-10 czase 11 i nawet producent takie spalanie przewidzal wiec sam widzisz, to kazdy kto czyscil krokowca i przepustnice powinien miec spadek rzedu 1 litr lub wiecej. A zreszta powiedz mi co ma silnik krokowy do spalania jezeli obroty sa w normie?A tym bardziej samoadaptacja? Nie wiem ale duzo osob traktuje reset kompa jak jakies lekarstwo na wszystko a to jest tylko sterownik ktorego resetuje sie jedynie po zmianie ktoregos z czujnikow lub do kasowania pamieci a nie kiedy mi sie zechce z nadzieja ze silnik bedzie lepiej chodzil lub mniej palil :fcp2 . Bledne myslenie.

Jezeli duzo pali, to raz sonda, uszkodzony przeplywomierz, lejace wtryski-problem z kompem, za ciezka noga,blad ktoregos z czujnikow a odpowiedzialnych za to jest kilka jak np. czujnik temp. na kompa, czujnik przepustnicy, silnik krokoy jesli obroty sa dosc niestabilne, dodatkowo brak odciecia paliwa poprzez uszkodzony ECU lub czujnik pol. przepustnicy, filtr powietrza, zle dzialajacy termostat, lub tak jak wczesniej pisalem opory spowodowane ukladem wydechowym lub hamulcami, do tego pokonywanie krotkich odcinkow. Kilka rzeczy na raz i spalanie sie sporo podniesie. Wiec radzil bym sie nad tym zastanowic a nie czyscic x razy krokowca czy resetowac komputer.
Magik123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem