View Single Post
Stary 04-05-2008, 01:37   #7
marcin123marcin
ford::advanced

Domyślnie Re: Przeklęte obroty

A co to za serwis, czyżby mieli oczy zamknięte i nie widzieli że silnik za wolno pracuje i gaśnie.
Przy tak niskich obrotach zapłon też jest przestawiony i może tego nie sprawdzali czy przy wolnych obrotach zapłon się przestawia.
Dlatego pewnie ci gaśnie bo komp jest uszkodzony i żle zczytuje dane z wału lub też żle wyregulowane opcje w kompie.
Ja stawiam na to co napisałem, a u mnie falowały i też czytałem i wymieniałem aż tu nagle sam wpadłem że przewód podciśnieniowy co idzie do filtra powietrza był zapchany olejem i gąbka też więc było jak było.
Zetec ożył po wymianie gąbki i czyszczeniu.
Może i to ale nie piszesz że falują tylko że spadają i nie mają siły się dżwignąć by utrzymać się na 750 - 850 stabilnie więc raczej to wina ustawienia zapłonu w kompie.
Może też czujnik jakiś przy tak małych obrotach oszukuje, choćby czujnik wału i też komputer zgupnie.

Ja jeżdziłem do serwisu forda w rybniku i oni nie umieli nawet podłączyć obrotomierza.
powiedzieli tak nie da się bo producent nie przewidział do tego rocznika obrotomierza.
Pewnie by ich zaskoczyło że założyłem obrotek od innego auta podłączyłem pod kompa i dokładnie wskazuje.
A u nich miałem kupić sam obrotomierz za tysiąc zł bez zegarów ale nie umieli go podłączyć, więc ich olałem.
Uszczelkę pod obudowę termostatu sprzedali i ciekła a jak kupiłem jakieś rzemiosło to nie ciekło, widać grubsza była.
Ciekawe czy sprzedają klientom badziew a sami zakładają co należy.
W końcu klient to pan a u nich usługa kosztuje nie mało :fcp18 tylko dużo.
marcin123marcin jest offline   Odpowiedź z Cytatem