View Single Post
Stary 06-05-2008, 18:29   #3
szubek
ford::beginner

Model: C-max 2007
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: Wygłuszanie C-maxa

maty VMAX firmy cascade (cae)... Po wielu poszukiwaniach w necie wybór padł na nich. W hameryce generalnie ich zachwalają a wychodzi nieco taniej niż dynamat (który często przegrywa rożne testy i porównania) - temat na dłuższą dyskusję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Maty mają ok 1,5mm grubości w tym warstwa aluminium która też jest czarna - maty wykonane z jakiś dziwnych mieszanek tworzyw a klej po prostu super można ja odkleić w czasie montażu i poprawić ew. niedoróbki a klej nadal trzyma jak za pierwszym razem.
Co do efektów to naprawdę zauważalne. Pierwsze wrażenie po montażu.... patrzę na licznik a tam jakieś 30 km więcej niż myślałem :fcp16 Efekt najlepiej słychać przy większych szybkościach- przyspieszam a hałas nie rośnie.
Inna strona medalu to to, ze teraz słyszę jak głośny jest przód i przede wszystkim silnik. Ale do tego się dobierzemy wkrótce. Zostało mi jeszcze ok 6 mat a wkrótce nowe zamówienie pójdzie.
Kolejny długi weekend też będzie pracujący Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
szubek jest offline   Odpowiedź z Cytatem