View Single Post
Stary 06-05-2008, 18:52   #91
iraas
ford::average

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI 125 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Re: [MKIV] 1.8 TDCi - po 20.000 km i 4 miesiące

Cytat:
Napisał iraas
Cytat:
Napisał azet
taa kiedyś miałem taki przypadek spod tira na autostradzie strzeliło kamykiem i szybka dostała rysy, a potem długiej ryysy i trzebab było wymienić szybę, :fcp8
Dokładnie jest to totalny niefart, bo dostałem parę razu już centralnie w szybę większymi kamlotami i nic szyba cała, a tu trafił mały ale ostry kamyszek w "technologicznie" słaby punkt szyby i rysa idzie od razu, lub z powodu naprężeń z powodu zmian termicznych. Kiedyś miałem identyczny przypadek w Astrze I, tylko że kamień strzelił w dół szyby, ale też tak z 5 cm od krawędzi.
Jutro oddaję Mondka do serwisu na wymianę szyby. Uff przebrnołem przez PZU. Nawet poszło szybko. Pojechałem na oględziny, porobili fotki i za 5 minut przynieśli wycenę :fcp15. W końcu po to płacę AC. Po tej operacji oddaję furę w rece kobiety. Mam wrażenie że ktoś mi cholernie zazdrości tej fury, bo wczoraj to już nawet olej i się wylał w bagażniku, który woziłem 2 miechy. A dziś na światłach miałem miłą pogawędkę ze starszym panem w MKIII, który myśli o wymianie :fcp29. No może jednak nie oddam w inne ręce :fcp23