Cytat:
|
Napisał Mouera
Cytat:
|
Napisał Leonzaw
a którą Navi masz ... tą z dużym wyświetlaczem??
jeżeli tak to musisz coś pomieszać bo BT jest tam w standardzie
|
Właśnie się zacząłem nad tym zastanawiać - Tak, mam nawigację DVD z największym wyswietlaczem i właśnie doczytałem w dokumentach Forda dotyczących wyposażenia, że przy tej nawigacji jest Bluetooth - tak jak pisałem wcześniej - u mnie opcje Bluetootha też są tylko, że przy próbie uruchomienia mam komunikat o niedostęptności - chyba wybiorę się do ASO żeby mi coś na ten temat powiedzieli.
|
Coś mi się wydaje, że Panowie trochę mylą moduły i urządzenia :fcp2
Po pierwsze mamy lub możemy mieć:
1. Urządzenie Navi - i ono jest z modułem BT (standard jak piszecie).
Pytanie: Czy firmowe Navi nie jst przypadkiem domyślnie podłączone do audio w samochodzie?
2. Moduł BT sprzęgnięty z audio w samochodzie (niezależnie od Navi) czyli zestaw głośnomówiący do telefonu w samochodzie - ale to odrębne urządzenie,
3. Oraz niezbędny telefon z BT i/lub "zestawem głośnomówiącym" - audio idzie na głośnik w komórce.
A więc, jeżeli masz tylko 1 i 3 to powinno się dać połączyć via BT Navi z telefonem i wówczas komunikaty lecą z głośnika telefonu. (oczywiście jeżeli nie idą przez audio w samochodzie - stąd
pytanie). Powinno się również dać podłączyć wówczas do Navi telefon tak, by go obsługiwało (ale uwaga, obsługa będzie z panelu Navi, nie samochodu). Poza tym moduł BT w Navi (z racji tego, że generalnie do zestawu głośnomówiącego jest specjalna opcja) może, podkreślam może służyć jedynie do tego by sparować inny/lepszy odbiornik GPS ale to hipoteza. Jeżeli jednak w opcjach Navi i instrukcji jest obsługa telefonu to tak jak pisałem wyżej powinno działać to właśnie tak.
Jeżeli masz dodatkowy (opcja przy zakupie) moduł BT czyli 1+2+3 to wówczas telefon sprzęgasz z samochodowym Audio i z głośników w samochodzie leci zarówno telefon jak i Navi (swoją drogą jakiś konflikt sprzętowy w takim rozwiązaniu wietrzę) :fcp2