View Single Post
Stary 18-05-2008, 15:03   #25
Mouera
ford::average

Model: Mondeo Titanium Navi
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: [MK4] Convers+ + Navi

Cytat:
Napisał PAFFCIO
Coś mi się wydaje, że Panowie trochę mylą moduły i urządzenia :fcp2
Po pierwsze mamy lub możemy mieć:
1. Urządzenie Navi - i ono jest z modułem BT (standard jak piszecie).
Pytanie: Czy firmowe Navi nie jst przypadkiem domyślnie podłączone do audio w samochodzie?
2. Moduł BT sprzęgnięty z audio w samochodzie (niezależnie od Navi) czyli zestaw głośnomówiący do telefonu w samochodzie - ale to odrębne urządzenie,
3. Oraz niezbędny telefon z BT i/lub "zestawem głośnomówiącym" - audio idzie na głośnik w komórce.
PAFFCIO - Ponieważ jeśli chodzi o bluetooth, możliwość połaczenia telefonu itp., to powiedzmy, że jestem z branży i nic mi się nie myli - wg katalogu moja nawigacja powinna mieć w standardzie moduł bluetooth pozwalający na sparowanie np. telefonu - oczywiście gdyby bluetooth zadziałał, będzie współpracował z calym systemem audio, ponieważ nawiagacja, audio, bluetooth to jeden system w tym przypadku. I tak jak napisalem nawigacja ma w menu aktywną cześć dotyczącą bluetooth, ale nie można jej uruchomić, tak jakby brakowało samego modułu.

Aha i jeszcze jedno - oczywiscie firmowa navi jest podłaczona do audio, ponieważ komunikaty płyną przez głośniki, radio lub CD jest w momencie komunikatu lekko przyciszane - czyli tzw. pelna integracja - zresztą jak miałoby być inaczej?
Mouera jest offline   Odpowiedź z Cytatem