View Single Post
Stary 19-05-2008, 10:44   #28
Mouera
ford::average

Model: Mondeo Titanium Navi
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: [MK4] Convers+ + Navi

Cytat:
Napisał Leonzaw
hhmmm to mam do ciebie pytanko ... może bedziesz wiedział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. :

1) pierwsze jest z początku mojego posta ... orientujesz sie jak to jest??
2) czy udało Ci się puścić film na DVD?? czy jest taka możliwość, ewentualnie jakie przeróbki są wymagane??

zalezy mi na tym, ponieważ juz się przyzwyczaiłem do puszczania sobie w moim passku np. koncertów na DVD że teraz jak mi sie nie uda będzie mi jakoś tego brakowało :fcp4
1. Co do wyświetlacza kierowcy sprzęgniętego z Navi to słabo to widzę, ponieważ technicznie to prawie nie możliwie - inna fizyczna rozdzielczosć matrycy, zapewne brak typowych złączy audio-wideo oraz koniecznosć wymuszenia wyświetlania obrazu np. filmu zamiast km, radia, czy wskazań Navi na wyświetlaczu kierowcy.

2. Nie próbowałem, ale na 99% nie ma takiej możliwości - urządzenie posiada 2 oddzielne napędny - DVD do odczytywania płyty z Navigacją (w dole urządzenia) oraz CD lub DVD (u góry) do płyt CD Audio oraz MP3 - właśnie nagrałem płytę DVD z masą plików MP3 i sprawdzę dzisiaj czy będzie odczytywana. Jeśli drugi napęd jest napędem DVD to urządzenie może być w jakiś sposób przystosowane już do kina w samochodzie - ale jest jeszcze jedno ALE - do dekodowania plików MPEG2 potrzebny jest po prostu specjalny procesor (układ) który znajduje się w każdym zwykłym odtwarzaczu DVD - jeśli tu tego nie ma to można zapomnieć - zresztą w menu nawigacji nie ma nawet wzmianki o możliwości odtwarzania filmów DVD - a szkoda. Fajnie by było tylko żeby górny napęd był także napędem DVD - wtedy na jednej płycie można zmieścić ok 4,5GB empetrójek i nie trzeba własciwie zmieniać płyt :fcp2 Tak właśnie używam w domu mojego audio, którego napęd odczytuje nawet 2 warstowe płyty DVD z nagranymi plikami MP3 co daje ponad 8GB miejsca na jednym nośniku.
Mouera jest offline   Odpowiedź z Cytatem