Re: 1.8TD - 15 koni za darmo!
Jeszcze jedno pomimo braku pracy tego ciegna nie wiem czy ten zawor jest w pozycji otwartej czy zamknietej. Jezeli jest zamkniety to turbine pewnie juz by wzielo, natomiast jezeli jest otwarty to chyba dobrze?(tzn czy moze to powodowac spadek mocy jezeli caly czas jest otwarty?)
Odbiegajac troche od tematu to chce zaslepic zawor egr - ponoc ma lepszego kopa, ale czy zaslepienie tego zaworu nie bedzie mialo negatywnych wplywow na prace silnika i calego osprzetu?
Pytam poniewaz nie mam sily jezdzic takim zolwiem, natomiast wiem ile potrafi ten silnik jezeli wszystko jest ok. A mechanicy jak to mechanicy widze ze nie maja nerwow ani checi aby przeprowadzic taka kosmetyke(chyba boja sie tego ze sie narobia szukajac tydzien przyczyny a tak nic nie poradza) Natomiast serwis mowi ze nic nie zrobi bo nie maja mozliwosci podlaczenia pod komputer. No tak najlepiej niech komputer pomysli gdzie jest przyczyna a oni tylko odbebnia swoje. Tacy juz dzisiaj sa leniwi. Nawet juz myslec im sie nie chce w swoim fachu.
|