View Single Post
Stary 26-05-2008, 20:09   #9
Spotter
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Re: Opóźnienie w dostawie Focusa

Interweniowalem w Centrali - odeslali spowrotem do dealer'a.

Jaka wersje zamowilem? Ghia 2.0 TDCi 136 KM, 5d z bardzo ladnym, opcjonalnym wyposazeniem. Ford mi sie tlumaczy, ze opoznienia wynikaja z problemow jakie maja ze skrzyniami biegow do 2.0 TDCi - nie tylko focusa, ale tez Mondeo i S-Max'a. Srednio mi sie w to chce wierzyc, ale coz moge zrobic? napluc facetowi w twarz? To nic nie da. Obecnie zaplace za samochod 89 000,-, ale wiem, ze gdybym poszedl do innego dealer'a to na dzien dobry dostane cene 90 700,-. Czyli juz wiem, ze mam malego haka na mojego dealer'a - robia mnie niezle w ciula mowiac o tych 4 000,- za opoznienie.

Napewno ich jeszcze przycisne i bede sie staral sciagnac ile sie da. Ale obecnie zastanawiam sie nad kupnem tego Focusa w niemczech. Ceny podobne, moze ciutke taniej (nie wiem do konca, bo nie znam niemieckiego i nie moge dokladnie policzyc sobie mojej wersji), ale najwazniejsze, ze moglbym miec wersje Titanium (o wiele ladniejsza niz Ghia z tym swoim noiwym drewnem - blleeee :553: ) i z usmiechem powiedziec mojemu dealerowi, ze zrywam umowe :fcp2

No wlasnie, czy ktos z was zna moze na tyle niemiecki, by mi prztlumaczyc ich cennik? Albo inaczej - skalkulowac cene samochodu kupionego w niemczech aby mial takie samo wyposazenie jak ten, co zamowilem?
Spotter jest offline   Odpowiedź z Cytatem