Temat: [Mondeo 2007-2014] Stylizacja nadwozia
View Single Post
Stary 28-05-2008, 17:42   #543
azet
ford::professional

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
Domyślnie Re: [Mk4] - stylizacja Mondeo

Cytat:
Napisał antyrama
Dzięki za wypracowanie azet. Troszku mi brakuje takich suchych danych, więc szukałem między zdaniami i nie wiem czy dobrze rozumiem, sprostuj w razie czego i sorka za kolokwializmy.
Twój przekaz brzmi tak:
Nie jest dobrze, ale nigdy nie miałem tak napuchniętych jajek by się odstresowywać, zabawiać zrywami po mieście, a teraz nie ma już zupełnie wyjscia i zawsze wszystko biorę na spokój. Co żonę tylko bardzo cieszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czyli co? Silnik, który wyrabia spokój, wręcz flegmatyzm, uczy się nie podniecać byle czym bo i tak nic się nie da zrobić, a tylko hałasu dużo?

Po pół roku będę sie oburzał :Gdzie oni tak wszyscy gnają na złamanie karku? Wariaty jedne!
Czy takich zachowań nabędę kupując Mondieło w tym silnikiem?

Inna sprawa, że każdy ma jakieś strategie, priorytety. Nie kumam np zakupu takiego kloca tylko do miasta, są mniejsze auta, za podobną kasę, które dają więcej prestiżu, funu (np Mini), jeśli prestiż jest kłopotem i np Focus zbyt powszedni.
Nie kumam też ładowania w zwykłe użytkowe auto typu Mondeo 120-130 tys. co by w niego nie włożyć A4 z niego nie będzie.

p.s. A mógłbyś nieco sprecyzować spalanie?
Np ,ze korki warszawskie to 10 l/100 km
normalnie po miescie kolo 20 to 8 litrow
w trasie 100-110 7 litrow
po autostradach 150 - 10 litrow/100 km

Nie musi byc wg tankowan, wystarczy z komputera Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można prosic?
brr zabrzmiało strasznie, :fcp23 , żle zrozumiałeś przekaz brzmi jest dobrze :fcp26 , a apetyt zawsze rośnie w miarę jedzenia, kupisz 2,0 za jakiś czas powiesz, mógłby być silniejszy, więc pozostaje Ci branie największego silnika,co do spalania, tak jak sam piszesz,
a jak będziesz deptał, spali więcej, :fcp26 czy to w 1,6 czy w 2,5 :fcp23