Cytat:
|
Napisał orsh
Tiptronic bez zarzutow, ale nie podoba mi sie jak automat zmienia biegi. Brak mu plynnosci, jaka slyszalem w wielu innych samochodach.
|
Trochę się zgadzam, ja też bym w wielu momentach inaczej przełożył bieg niż robi to automat.
Cytat:
|
Napisał orsh
Skokami obrotow przy zmniejszaniu predkosci bym sie nie przejmowal. Na pewno w pewnym stopniu hamuje tez silnikiem.
|
Wcześniej takiej reakcji nie było dlatego mnie to niepokoi. Kiedyś po zdjęciu nogi z gazu obroty ładnie spadały do ok. 800 i nic więcej się nie działo do póki nie dodałem gazu, a teraz jak pisałem wcześniej podskakuje na chwile na 1800.
Cytat:
|
Napisał orsh
Zauwazylem tez, ze ten automat ma polbiegi. Szkoda, ze nie ma w tip tronicu 6 biegu.
|
Tutaj też się zgadzam, czasami mam wrażenie że są półbiegi/międzybiegi, nie wiem jak to nazwać w każdym razie też zauważyłem że czasami więcej razy przekłada w górę niż skrzynia ma generalnie biegów.
Cytat:
|
Napisał orsh
I jedna uwaga koledzy. Nie wiem czemu oszczedzacie te auta tak. Nie sadze, zeby jazda z obrotami do 2500 obrotow przedluzyla zycie silnika. Oczywiscie nie mowie o ruszaniu, ale jak sie juz rozgrzeje, to dobrze jest go dobrze przepalic. To sa silniki common rail, wazne jest dobre paliwo, i odpowiednie traktowanie turbiny (czyli po sredniej predkosci 200kmh dac mu szance wychdlodzic turbine). Ten nagar w kolektorze jaki sie zbiera, to tez badz co badz efekt nienajlepiej spalonego paliwa.
|
Ja nie jeżdżę stylem emeryckim (do 2500 obr) żeby oszczędzić samochód tylko żeby oszczędzić paliwo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. którego cena już jest powalająca. Oczywiście kiedy jadę sam to mam często ochotę go porządnie pogonić i robię to bez skrupułów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.