Cytat:
|
Napisał ereres
witam!
Mam Mondeo rocznik 95 z centralnym zamkiem sterowanym z pilota na podczerwień. dodatkowo jest funkcja podwójnego ryglowania zamków. Nie wiem czy mam alarm fabryczny ale włączenie ryglowania ( i chyba włączenie alarmu) polega na przekręceniu, podczas zamykania, kluczyka najpierw na "otwórz" i przekręceniu w ciągu 3 sek. w pozycję "zamknij" Po tej operacji jeśli jest ryglowanie zamków i alarm kierunki powinny mignąć dwa razy i ewentualnie powinien pojawić się sygnał dzwiękowy. Co do położenia centralki alarmu i/lub centralnego zamka to u mnie znajduje sie to za schowkiem pasażera ( trzeba go wymontować) na puszce jest napisane cośtam, cośtam ALARM cośtam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdzę to w instrukcji i jak nie zapomnę ... to dam znać
pozdrawiam
ereres
|
u mnie tez jesst puszka coś tam cos tam ALARM ale jak rygluje zamiki to sygnalu dzwiekowego nie mam. a po drugie mam dwa kluczyki z tego na 1 byl pilot ale poprzedni wlasciciel go wylamal i ja juz go nie ujrzalem. wie ktos moze czy ta puszka to alarm bo jesli tak to gdzie sa czujki na szyby itp zazwyczaj sa w slupkach bocznych a ja nie mam :/