Temat: [Mondeo 2007-2014] Opinie, uwagi o silniku 2.0 Duratec 145KM
View Single Post
Stary 18-06-2008, 11:00   #84
jarzak1808
ford::beginner

Model: MKIV combi, Gold z navi convers+ / KA+ Trend+
Silnik: 2,0 Duratec 145 KM / 1,2 85 KM
Rocznik: 2008 / 2017
Domyślnie Re: [MK4]Właściciele MK4 silnikiem 2.0 Duratec 145KM łączmy się!

Posiadam to cudo od 12 czerwca br. Poprzednio jeździłem dwoma Focusami. Poza obszernością wnętrza (oczywista oczywistość), wielkością bagażnika (kombi), prowadzeniem pojazdu, wcale nieźle pracujacym motorem i wielu fajnymi rzeczami zaskoczyło mnie wyciszenie MK4. Po pierwszym uruchomieniu nie byłem pewien, czy silnik pracuje, czy nie. Także w trasie (na razie jeżdżę w mieście) jestem mile zaskoczony ciszą. Poza tym, przyspieszenie zadowalające (w poprzednich fokach miałem silniki benzynowe 100 KM), choć mam zasadę, aby do przejechania 1000 km nie szarżować. Super zadowolony jestem z wyposażenia, w tym z wyświetlacza, możlwości sterowania głosowego i navi, które w Wawie spisuje się brdzo dobrze. Ewentualne uwagi do 2,0 145KM podam po przejechaniu większej ilści km - teraz na razie 350.
Ogólnie biorąc: CAŁKOWIETE ZADOWOLENIE.

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy MK4, nie tylko benzynowej wersji silnikowej.

PS: Moim zdaniem nieporozumieniem jest udawadnianie wyższości jednej nad drugą wersją silnikową. Czy także będziemy udowadniać, że wersja Silver jest lepsza lub gorsza od Titanium, w znaczeniu po co tyle bajerów, to kosztuje. Każdy właściciel zamówił i zakupił to, co chciał, co mu było potrzebne, co lubi. Nikt nie był przymuszany (no chyba, że czuł na plecach wysoki współczynnik obecności małżeńskiej).
jarzak1808 jest offline   Odpowiedź z Cytatem