View Single Post
Stary 18-06-2008, 18:20   #6
terazmarcin
ford::beginner

Model: MK 3 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Re: [MK3] TDCI - Regeneracja wtrysków MOTOMAXIMUS

Pytam, bo pewnie za jakiś czas i mnie dotknie problem wtrysków. Średnio może raz na miesiąc pojawi mi się sprężynka... może rzadziej albo przy ostrym przyśpieszaniu dokładnie przy prędkości 120 km/h i 2500 obrotów na 5tym biegu abo również na 5tce przy zimym silniku w obciążonym samochodzie pod górkę. Na innych biegach mogę cisnąć do woli, samochód nie kopci, ma równe obroty, żwawo przyśpiesza w pełnym zakresie. Wyjechałem wczoraj, stroma górka wcisnąłem mocno pedał i 5ty bieg, sprężynka... po kilku sekundach silnik zgasł :fcp5 Mniejsza o irytację, ale gdyby to była noc, światła gasną, wspomaganie kierownicy żadne, hamulce też już bez wspomagania... Czy to wtryski nie wiem, w serwisie forda sami nie wiedzieli, to powiedzieli, że pompa... ale nie trzeba chyba wiele mówić o ASO prawda? :fcp2 W maju zrobiłem trasę 1200 km, 600 w jedną stronę, różne prędkości zwykle średnia 110-120, autostrada 150-170... zero problemów. Mam przelatane jakieś 280 tyś. samochód z Włoch. Sporadyczna spężynka od zakupu, a mam go rok. Leję sprawdzoną ropę... jak sobie czytam to spora większość powie "wtryski"... stąd ten temat i moje pytanie.
I tak jak pisze bollilo mnie interesują wszystkie koszty i warunki gwarancji. Wiadomo że tanio nie będzie, ale co gorsza może być i drogi i źle zrobione...
terazmarcin jest offline   Odpowiedź z Cytatem