View Single Post
Stary 19-06-2008, 21:23   #8
terazmarcin
ford::beginner

Model: MK 3 kombi
Silnik: 2.0 TDCI 130 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Re: [MK3] TDCI - Regeneracja wtrysków MOTOMAXIMUS

Ja żadnej próby nie robiłem, jak ściągnąłem samochód przejechałem się do poleconego mechanika, podpiął pod komputer znalazł błąd natomiast jego soft nie był w stanie określić czego dokładnie dotyczy. W ASO nie znaleźli w ogóle błędu, mimo, że od wykasowania sprężynka wyskoczyła przynajmniej dwa razy... choć przez pomyłkę podałem im, że mam 115 konny silnik a nie 130... może dlatego komp nic nie znalazł :fcp3 Ale to tez widać jakie z nich fachmany. Facet zadzwonił żebym jeszcze raz opisał co się dzieje, bo nie ma błędów a wszystko chodzi jak trzeba. Potem niby się facet przejechał i stwierdził, że to pompa... ale sam nie był pewien, nie wiem może jelenia szukał...
Ile taka próba przelewowa kosztuje? na razie jakoś mi ta sprężynka nie doskwiera za bardzo... więc nie wiem czy warto wywalać kasę.
Dziwi mnie trochę fakt, ze wtryski trzeba wymienić w ASO bo myśałem, że oni to robią na miejscu?
Ale ogólnie jesteście zadowoleni z usługI? wszystko gra?
Wymiana filtra w mondeo to cena tak naprawdę żadna przy wtryskach, zresztą i tak wymieniam go co 10-15 tyś km, więc nie widzę problemu. Nie wiem natomiast ile to kosztuje w przypadku renault-a.
Gwarancja 80tyś km lub 2 lata by mi pasowało... chyba muszę zacząć zbierać kapuchę na te wtryski :fcp5
terazmarcin jest offline   Odpowiedź z Cytatem