Cytat:
|
Napisał Magik123
Cytat:
|
Napisał radekbox
kto Ci takich bzdur naopowiadal :fcp2
oczywiscie, jesli na kazdym biegu bedziesz otwieral przepustnice na maxa to tak bedzie...
sam jezdzilem na niej ponad pol roku (teraz wsadzilem stara, bo mialem problemy przejsciowe z uboga mieszanka - pekniety kolektor i jezdzilem na WDSa ale za tydzien wsadzam z powrotem :fcp14 )
roznic w spalaniu - zadnych zauwazalnych
|
I tu cie zagne a dlaczego? otuz jeli posiadasz zamiast przeplywomierza MapSensor, to jak niby ma nie wzrosnac spalanie skoro po wstawieniu wiekszej przepustnicy maleje ci podcisnienie w kolektorze ssacym a co za tym idzie maleje cisnienie w MapSensorze i bedzie chlal i to sporo wiecej, i tego nie oszukasz.
|
Cytat:
Jednak dla rozwinięcia takiej mocy jaka była poprzednio przy pełnym otwarciu przepustnicy potrzebne będzie po jej powiększeniu jej niezupełne otwarcie (otwarcie na tyle, żeby nowa przepustnica miała powierzchnię przelotu mniej więcej taką samą (dla purystów- minimalnie większą, bo turbulencje...) jak stara przepustnica. Ciśnienie MAP i przepływ MAF będą wtedy takie same jak przed zmianą przepustnicy. Stąd auto będzie palić tyle samo ile paliło
Reasumując - przy niezmienionym stylu jazdy użyta przepustnica nie powinna mieć mierzalnego wpływu na zużycie paliwa.
|
nic dodac nic ujac :fcp29
poza tym teoria mnie malo interesuje, interesuja mnie rezultaty
juz z powrotem jestem na wiekszej przepustnicy i spalanie nie wzroslo w ogole, malo tego, pare dziesiatych nawet spadlo....