View Single Post
Stary 20-06-2008, 16:34   #10
misiekpirat
ford::amateur

Model: mk3
Silnik: 2,0
Rocznik: 2002
Domyślnie Re: [MK3] TDCI - Regeneracja wtrysków MOTOMAXIMUS

to teraz troche ja dodam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
robilem u nich 3 wtryski za kazdy 399 pln.Jest gwarancja 2 lata ale:
mechanik musi wystawic Ci fakture za :
1:zamontowania oryginalnego filtra paliwa
2:wyczyszczenie ukladu paliwowego
3:sprawdzenie czy pompa sie nie luszczy

a do tego gwarancja jest tak napisana, ze jak stwierdza, ze tankowales zle paliwo to juz jej nie masz.A zawsze moga powiedziec, ze zle tankowales Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

podsumomanie jest takie: gwarancji nie masz numerow nie nadaja(o tym nizej)

A teraz o samych kosztach (realnych) naprawy wtryskiwaczy:
Oni biora 399 pln plus koszt przesylki
realne koszty naprawy jakie ponosza to okolo 150 pln

Na 99% we wtryskiwaczach psuje sie tylko jedna czesc, ktora jako osoba fizyczna kupujesz za 150 pln.Wiem bo takie informacje przedstawil mi jeden z mechanikow jak naprawialem(ale juz nie u tych samych) ten wtryskiwacz co niby byl dobry.Bylem przy naprawie i widzialem co dokladnie sie psuje.Jak nie masz twardego bledu to kup same te czesci(ja teraz bede tak robil jak znowu nawala).Odlacz akumulator,wymontuj wtryski(zapisz gdzie jaki byl) i je rozkrec,nastepnie wyciagasz uszczelnienie i wymieniasz na nowe.Reszte czesci przedmuc***esz powietrzem z kompresora i skrecasz.Montujesz,podpinasz akumulator,robisz adaptacje kompa czyli okolo 10 km i masz 4 nowe wtryski za 600 pln.Co do numerow na wtryskach:roznice sa tak minimalne,ze nawet ich nie odczujesz w czasie jazdy.
Jak masz twardy blad to robisz tak samo tylko jedziesz na wpisanie wtryskow do kompa.
Calkowity czas regeneracji 1 wtrysku razem z wykreceniem i wkreceniem do silnika to okolo 15 minut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ja po wymianie zrobilem chip tuning i smiga jak ta lala.Gosciu w Fordzie powiedzial, ze rzadko przyjezdzaja do nich ludzie, ktorzy maja chip tuning i problemy z wtryskami.Styl jazdy rowniez ma znaczenie.Ten silnik 130 psi(a teraz 156 psi) nie lubi stylu jazdy na emeryta,jego trzeba troche cisnac i dawac mu w dupe.Wtedy wtryskiwacze lepiej pracuja.

Tyle chcialem dodac
misiekpirat jest offline   Odpowiedź z Cytatem