Cytat:
|
Napisał Struna
ale co Ciebie interesuje ciśnienie, monitorujesz skład mieszanki i na tej podstawie dokonujesz korekt, ma być dobrze w całym zakresie, jak widzisz, że regulacje śrubą blosa są bardzo drastyczne to znaczy że za dyży wydatek jest na reduktorze, skręcasz reduktor i stroisz, jak widzisz, że kręcenie blosem bardzo mało daje to z kolei za mało idzie z reduktora, rozkręcasz nieco reduktor i dalej testy. Jak jest dobrze dołem ale góra brakuje to dajesz jeszcze więcej z reduktora i finał.
|
o! i wlanie to brzmi sensownie. Bawilem się tak ale na postoju i nawet w miare dobrze udalo mi sie wyregulowac, tzn głównie jest zielono, jutro będę jeszcze sprawdzał podczas jazdy.
Ale wogóle przełomem okazało się zakręcenie radełkowej wystającej śruby. Problem czerwonych ubogich wskazań jak ręką odjął!! nie mogę przeboleć że od pół roku katowałem autko na zle ustawionym reduktorze, bo tą radełkową miałem zupełnie rozkręconą, teraz jest zakręcona czyli bypass zamknięty. I teraz normalnie wskazania mi reagują na regulację blosa. No nic, będę jeszcze testował, ustawiał, jak nasuną mi się jakieś wnioski na sklece posta dla potomnych.