Cytat:
|
Napisał Kapsel_lg
Juz tłumaczę:
ten widoczny plus w mej wypowiedzi oznacza własnie że to co po nim robiłem było robione własnie w ASO - jesli zbyt na skróty to napisałem to przepraszam :fcp18
Jeszcze prościej mówiąc: wtryski, przewody, zaślepki i pierścienie kupiłem sam a na montaż pojechałem do REWO Lubin (z dwóch powodów bo blisko mam i zrobili mi w ten sam dzień co zadzwoniłem, niestety w sobótce musiałbym czekać 2 tyg. by wzięli auto na warsztat). Już prościej się chyba nie da.
Podałem sumę jako że pokazuje że jeśli tylko dwa regenerowałeś i nie wymieniałeś innych elementów to przepłaciłeś bo wg. tego co robiono tobie to wchodzi cenowo prawie tak jakbyś robił w ASO z czterema wtryskami czyli cena jaką sam podałeś we wcześniejszym poście :fcp27
Humer dokładnie jest tak jak liczysz czyli wtrysk wyniósł mnie 600 zł (nowy, oryginalnie zapakowany prosto za magazynów Ford) co daje 2400 zł za cztery. Można powiedzieć że miałem szczęście ale obecnie średnia cena wtrysku to 700 zł i sukcesywnie spada. Gdzie szukać? W sumie teraz to żaden problem, masz Allegro, sklepy internetowe itp. Na allegro to wystarczy pogadać i z 850 za szt. robi sie 600-650 zł.
|
http://www.fordczesci.pl/sklep,2098,,,0 ... 592,0.html - wtryskiwacze i nie tylko.
W takim razie w/g procedury fordowskiej przy wymianie wszystkich wtryskiwaczy (informacja pochodzi z serwisu ASO) powinieneś wymienić również przewody powrotu z wtryskiwaczy za ok 80PLN. I mnie wychodzi to tak 2.400,- wtryskiwacze, rurki wysokiego ciśnienia zakładam, że znalazłeś po 50 PLN (są po 80PLN) = 2.600 PLN, uszczelniacze po 25PLN = 2.700, no i przewody powrotne 2.780PLN. ASO wykonało koledze Kapslowi usługę za ok 200PLN. i dało gwarancje na wtyskiwacze 2 lata. Rzeczywiście miałeś szczęście. Moje gratulacje.