Cytat:
|
Napisał Kapsel_lg
Humer dostałem je po tyle z targowaniem. Wyjściowa cena była 750 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gwarancję masz na wtryski standardowo dwa lata po d warunkiem montażu zgodnie z procedurą Forda (czyli wymieniasz oprzyrzadowanie).
Kaniur nie gniewaj się ale naprawdę Twe wypowiedzi robią się co najmniej żałosne. jeszcze raz napiszę (tym razem dużymi literami): CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM I STARAJ SIĘ PRZEMYŚLEĆ TO CO CHCESZ NAPISAĆ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie wymieniałem to co piszesz (choć zapomniałeś o zatyczkach które też sa w procedurze). Wszystkie częsci kosztowały mnie prawie 2 900.
Gdzie wyczytałes w moich postach że zapłaciłem równe 3 tys.?
Rozumiesz znaczenie określenia: trochę ponad???
Aby ci je uzmysłowić to za usługe zapłaciłem w ASO ok. 450 zł (nie pamiętam dokładnie sumy bo faktura jest u księgowego). czyli suma sumarum wyszło ok. 3350 zł.
Gdzie przeczytałeś że ASO dało mi dwa lata gwarancji?? W którym miejscu to napisałem??
Mam fakturę na oryginalne wtryski oraz wszystkie inne elementy wymagane przez Forda do posiadania 2-letniej gwarancji , mam fakture na usługe w ASO FORD (oraz jeśli kiedykolwiek byłes w ASO to mam też protokół co i jak było robione), mam papier w którym piszą o zasadach wymiany jakie nalezy zachować by mieć 2-letnia gwarancję. Czy coś mi jeszcze więcej potrzeba?
|
No proszę po całych dywagacjach dopiero teraz piszesz co i jak było. Wreszcie mamy całą kwotę 3350PLN (może to jest trochę "ponad", ale zależy jaki masz postfel - jakieś 11% kwoty nie mało), a filterek paliwa gdzieś w obliczeniach zaginął (130 ~150PLN Motorcraft
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 15%).
Jeżeli jesteś taki w porządku gość, to dlaczego nie podajesz innym czytelnikom forum jak i od kogo kupić (nie licząc szczęścia), żeby całą wymianę zrobić w połowie ceny ASO?
A na koniec jeszcze jedna wcinka. Tylko z tego powodu, że nie lubię jeżeli ktoś manipuluje słowami twierdząc, że pisze coś innego. Jakieś problemy z pisaniem, odmianami, składnią zdania?
Cytat:
|
Napisał Kapsel_lg
Ze mnie taki serwisant że na wymiane żarówki jadę do mechanika (no moze przesadzam) ale zapraszam kolege do Legnicy i pokaże swój warsztat pracy czyli 3 komputery, dwa monitory, dwie drukarki i umiejętności czyli ogólnioe rzecz biorąc jestem człekiem potocznie zwanym informatykiem. A kalibruje np. przyrzad pomiarowy a nie wtryski. Terminologia w tym przypadku ważna o tyle że właśnie według charakterystyki nadaje się kod wtryskowi.
Wnętrzności wtrysku to jest wszystko oprócz obudowy. A co możesz sobie dalej z nimi zrobić? hmmm... np. to co inni po takiej regeneracji czyli zamontować i jeździć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niektórzy tak jeżdżą i mają się dobrze - co nie oznacza że jestem zwolennikiem takiego rozwiązania.
|
A (ja) kalibruje np. przyrzad pomiarowy a nie wtryski. <- takie ma znaczenie pierwsze zdanie i tylko nie wiem czy miało być
kalibruję, czy
przyrządy, bo gdzieś zginęły znaki diakrytyczne?
A tak na prawdę autor miał na myśli:
Cytat:
|
Napisał Kapsel_lg
Co do kalibracji: znów masz problem z czytaniem ze zrozumieniem (nie gniewaj się ale to poziom gimnazjum). Czy ja napisałem że coś kalibruję? W którym miejscu? Ja napisałem (powtórzę się tutaj): że kalibruje się np. urządzenia pomiarowe. W każdej szkole technicznej tego uczą (od średniej począwszy).
|
Jest i pare innych wątków podobnego charakteru. Sam staram się pisać czytelnie, a nie łykać wyrazy.
A tak w ogóle to zastanawiam się po co to tak na prawdę ciągnąć tę polemikę.
Pytanie zostało zadane proste:
Ja, wypowiedziałem się i zostałem uznany za piątą kolumnę Pana Adamczyka, że robię mu reklamę i otrzymuję za nią pieniądze oraz że mam upusty na części i usługi... :bluzgi:
Wniosek końcowy.
Niech każdy z tej paplaniny wyłuska sobie co chce.
JA JESTEM ZADOWOLONY :fcp26